top of page

The Italian way of life

Denk je aan Italië, denk je aan ijs, pasta en wijn. Alle drie heerlijk op andere momenten.

 

IJs is voor ons belangrijk. We hebben meer dan 50 smaken ambachtelijk Italiaans ijs en combineren deze in de mooiste scoops. Samen even een ijsje halen is een momentje met elkaar, om er vervolgens bij ons in de winkel of op het terras van te genieten, of juist wandelend samen met je dierbaren.

 

Pasta zorgt voor een momentje van genot, het stillen van trek en het genieten van het moment met jezelf of met elkaar. Bij Due Tempi hebben we naast de vaste kaart van pasta’s ook weekspecialiteiten, ingespeeld op de seizoenen.

 

Geen Italië zonder wijn. We hebben een selectie van laagdrempelige mooie Italiaanse wijnen waarvan je kunt genieten met vrienden en familie. Hef samen het glas op het leven, op elkaar en op nieuwe herinneringen.

WERKEN BIJ DUE TEMPI

Chef kok

Vestiging Esplanade di Due Tempi

Medewerker afwas

Esplanade di Due Tempi

Medewerker bediening

Vestiging Esplanade di Due Tempi

Medewerker ijscounter

Vestiging Esplanade di Due Tempi

Floormanager restaurant

Vestiging Esplanade di Due Tempi

vacatures

BEKIJK DE VIDEO OVER DUE TEMPI

CATERING OF CARRETO OP LOCATIE?

IL DOLCE FAR NIENTE

Bij Due Tempi kennen we de kunst van het zalige niets doen. Omdat we weten hoe dat is, kunnen we dat ook voor jou creëren. Kom bij ons binnen en wordt ondergedompeld in een stukje Italië met een keus aan talrijke Italiaanse producten en gerechten. Zowel binnen in de winkel, op ons marktplein als ook op ons terras: laat het maar gebeuren.

Due Tempi Esplanade (8).jpg
Due Tempi (132).jpg

THE RIGHT PLACE TO BE

Alles wat je bij ons kunt bestellen, eten of drinken, daarvan kun je zowel ter plekke genieten, ze laten bezorgen of afhalen, zowel kant en klaar, ready to cook maar ook als losse ingrediënten. Stuk voor stuk Italy’s Finest.

THE FOUNDER

Due Tempi, letterlijk vertaald als ‘tweetakt’.
Een ode aan de La Dolce Vita periode van de Italiaanse economie waarin deze boomde, met de alom bekende Vespa als kroon van het succes. Nog steeds is die periode kenmerkend voor hoe Italië tot op de dag van vandaag gezien wordt. Films als Eat, Pray, Love bevestigen dit imago nog maar eens en jaarlijks zoeken miljoenen mensen de Il Dolce Far Niente belofte op. De rust, de gezelligheid, het eten.. het blijft eindeloos inspireren. In dit tijdperk opende Pieter Gerrit Brekelmans - getrouwd met de Italiaanse Agatha Cornelia Guariento - in Amsterdam de garagewinkel ‘De Tweetakt’ waar Vespa’s onderhouden werden onder de, in vergelijking met Italië, koude Hollandse omstandigheden. De kleinzoon van Pieter Gerrit Brekelmans, Jacco Hogenhout, is de oprichter van Due Tempi.

dt_staand.jpg
Due Tempi (70).jpg

DUE TEMPI

Anno nu, en geheel in lijn met de vorige generatie en daarmee ook naar goed Italiaans gebruik, wordt na een lange tijd weer een waardevolle brug geslagen tussen Italië en Nederland. Nu haalt Due Tempi Italy’s finest naar kleinschalige horecazaken waar de Italiaanse belofte gevonden en beleefd kan worden. Due Tempi brengt
Italy’s finest binnen handbereik van het Nederlands bestaan. Met het beste ijs, de lekkerste pasta’s en mooiste Italiaanse wijnen biedt iedere Due Tempi gelegenheid je het allerbeste uit Italië. Alles wat Due Tempi serveert, verkoopt of ontwikkelt heeft een directe lijn met een bron in Italië waardoor wij in Nederland kunnen genieten van al het moois dat Italië te bieden heeft. 

VESTIGINGEN

Uithoorn

Esplanade di Due Tempi

Marktplein 17 

1421 AC Uithoorn

Tel.: 0297 820 884

Email: info@duetempi.nl

Hoofddorp

Hoofdkantoor Due Tempi

Diamantlaan 15

2132 WV Hoofddorp

contact
bottom of page